Üretim Teknolojisi

Panel üretim hattına giren rulo halindeki saclar, makaralarda formlandırılarak sandviç panelin alt ve üst yüzeyini oluşturur. Sac formunu aldıktan sonra iki yüzey arasına özel sistemlerle Poliüretan (PUR) / Poliizosiyanurat (PIR) enjekte edilir veya özel besleme üniteleri ile taşyünü yalıtım tabakası oluşturulur.

Bant pres de fırına girerek kimyasal reaksiyonunu tamamlayan yalıtım tabakası tam olarak yüzey levhalarına yapışır ve kompozit sistem sandviç paneli oluşturur. Paneller kesintisiz hatla eş zamanlı çalışan, şerit testereyle istenen boylarda otomatik olarak kesilir, paketlenir ve sevk edilmeye hazır hale gelir. Su, ses izolasyonu ve yangın dayanımı sağlayan tipleri vardır. Sandviç panel imalatında kullanılan yalıtım tabakaları farklı değerlerde ısı yalıtımı sağlamaktadır. Uzun ömürlüdür. Çevreye zarar vermez, bakteri üretmez ve barındırmazlar. Hafif olduklarından taşıyıcı sistem ve temel maliyetlerinde ekonomi sağlar. Çelik, ahşap veya betonarme konstrüksiyona sahip tüm yapılarda uygulanabilen en ideal yapı malzemesidir.

 

 

Sandviç Panellerin sabit en ve sınırlı boy imkanlarına rağmen ; panellerin yatay,düşey veya açılı olarak döşenebilmesi ve renk seçenekleri ile tasarımcılara sınırsız dizayn imkanı sunmaktadır. Aynı zamanda varolan binalarda genişleme veya yenileme imkanı sağlamaktadır. Fabrika binaları, sanayi yapıları, askeri yapılar, sosyal yapılar, ziraii yapılar, spor tesisleri, şantiye binaları, tavuk çiftlikleri, soğuk odalar, silolar, hipermarketler, alışveriş merkezleri, hal binaları, termik santral gibi taşıyıcı sistemi çelik veya prefabrike olan büyük boyutlu binaların çatı ve duvarlarında kullanılır.